2013 m. vasario 15 d., penktadienis

Plaukų dažymo būdai

Ir vėl sveikinuosi su jumis,atnešdama jums naują straipsnį.Dabar į mados vėjus yra ''įsipynęs'' plaukų dažymas. Dažniausiai visi plaukučius ryškina minimaliai(galiukai,sruogelės). Tad aš jums noriu pasiūlyti būdų kaip galima tai padaryti :)

Plaukų kreidelės.

Tai bene populiariausias būdas paryškinti savo išvaizdą.
Dažomosios kreidelės yra vienkartinės, t.y. išlieka iki pirmojo plovimo.

Naudojimas: kad būtų ryškesnė spalva naudokite ant drėgnų plaukų sruogų. Šviesiems plaukams užtenka naudoti ant sausų plaukų.
Sudrėkinkite plaukus, sruoga po sruogos dažykite norima spalva. Leiskite nudžiūti. 

Jeigu norite,kad dažai geriau įsigertų į plauką,jį susukite.  

Štai plaukų dažymo kreidelėmis taisyklės:
 a) Dažydamos plaukus, sruogas susukite - taip daugiau pigmento atsidurs ant plauko.
b) Baigusios dažyti sruogą, nubraukite kreidos perteklių.
c) Jeigu esate šviesiaplaukė, jokiu būdu nešlapinkite plaukų prieš kreiduodama, nes sušlapusi kreida virs tikrais dažais ir spalva išsilaikys mažiausiai kelis plovimus. Jeigu toks ir yra jūsų noras, tuomet pirmyn!
d) Jeigu jūsų plaukai tamsūs, jums reikės juos vos vos sudrėkinti prieš brūžinant kreida. Tam galite panaudoti purkštuką.
e) Raudonplaukės patartina pirmiausia kreidą išbandyti ant sausų, o tik vėliau - ant drėgnų plaukų.
f) Jeigu yra galimybė, naudokite "minkštas" kreidutes - su jomis lengviausia išgauti ryškią spalvą.
g) Išbandykite dvi spalvas ant vienos sruogos!
h) Kai darbuositės, ant žemės pasiklokite sudrėkintą rankšluostį, o pačios vilkėkite chalatu, nes viskas nudulkės.
i) Dienos bėgyje kreida gali nubyrėti ant drabužių, todėl pasistenkite vilkėti drabužį, artimą kreidos spalvai.
j) Idealiausia - supinti arba daryti šukuosenas iš kreiduotų plaukų. Tuomet kreida nenubyrės.
k) Prieš trinkdamos plaukus, juos gerai iššukuokite. Būtų puiku, jeigu naudotumėte natūralių šerių šepetį.
l) SVARBU žinoti, jog kreiduoti plaukų dažnai negalima, mat kreida išsiurbia iš plaukų visą drėgmę, išsausina galiukus, todėl po to BŪTINA plaukus palepinti kauke.


Diy-hair-dye-diy-hair-styles-how-to-chalk-hair-dye-chalking-hair-how-to-2_large



Tampomas popierius.
 
Darbo irankiai:Tampomas popierius,indelis su vandeniu
Darbo eiga: Nuo tampomo popieriaus atkerpame siaurą juostelę ir apvyniojame aplink plaukų sruogelę,sušlapiname vandeniu ,truputį palaukiame ir gali džiaugtis nuostabiomis sruogelėmis.

Plaukų sruogelių spalva nusiplauna po vieno plovimo.

Trūkūmai:Žaliu bei mėlynu tampomu popieriumi gali nusidažyti tik blondinai,o brunetams nusidažo raudona spalva.
Trumpas laikotarpis.


Briliantinė žaluma.
Taip taip! Yra toks būdas,tik ne toks populiarus tarp mūsų.  Ji gražiai nudažo brunetų plaukus.

Trūkumai:
Blondinams brilijantine žaluma dažytis nepatartina,nes spalva gali netenkinti.
Plaukų atspalvis gali išlikti kelias dienas,o tai nelabai pranku jei tau nepavyko.
Gali išsitepti drabužius,rankas,patalynę.

Gėrimas Yuppi
Dažantis šiuo būdų panelės tikrai lieka patenkintos,kadangi plaukus nusidažyti įmanoma tikrai gražiai.
Suberk ''YUPI'' miltelius į vieną litrą vandensvandens ir užvirk. Tada įmerk plaukus į dažus ir palaikyk 5 mion. Išdžiovink. Labai gražiai atrodo dažyti plaukų galiukai. Norėdama lygiai juos nudažyti,plaukus surišk į dvi kasytes.
Trūkumai:
Ilgas laikotarpis. Jeigu liksi nepatenkinta spalva teks laukti apie savaitę.
Kai nsuiplauna spalva kuria dažei,gali likti jų pėdsakų. Pvz: plaukus nusidažei raudonai ir po savaitės jie paliko oranžiniai.
 
 
 
Chna ir basma
 
Augaluose, iš kurių ir išgaunami šie populiarūs dažai, yra labai daug eterinių aliejų ir taninų, todėl chna labai naudinga: ji stiprina ir gydo plaukus, jų šaknis, yra labai vertinama, jeigu plaukai pažeisti po cheminio dažymo arba netinkamos priežiūros. Taip pat ji saugo nuo kenksmingo saulės spindulių poveikio, stabdo ir užkerta kelią plaukų slinkimui, padeda atsikratyti pleiskanų. Įdomu tai, kad chna dažymo metu nepažeidžia plauko struktūros, tačiau nudažo ilgam, beveik kaip dažai. Joje yra medžiagų, suteikiančių plaukams pastebimo žvilgesio. Naudoti galima tik šviežius lapelius – jie žalio-geltono atspalvio. Jeigu chna pasenusi, ji įgyja raudoną atspalvį ir yra nebetinkama naudoti.
 Kosmetologinės basmos savybės buvo aptiktos dar žiloje senovėje. Pastebėta, kad ji stimuliuoja plaukų augimą ir suteikia jiems natūralaus blizgesio, gerina plaukų struktūrą ir stiprina šaknis, naikina pleiskanas. Chna galima naudoti vieną, be jokių kitų komponentų, tačiau dažant plaukus basma, būtina ydėti ir chna, nes kitaip plaukai nusidažys negražia žalia spalva.
 Kad oda kartu su plaukais nenusidažytų, patepkite ją vazelinu arba riebiu kremu.

Chna ir basma sumaišoma su pasirinktais komponentais ir trinama tol, kol susidaro vienalytė masė. Įpilama skysčio (vandens, kinrožių ekstrakto ir panašiai), šildoma iki 80 laipsnių. Konsistencija turi būti tokia, kaip ir parduotuvėje perkamos grietinės. Palikite atvėsti iki 40–50 laipsnių (tai truks maždaug 3–4 minutes).

Kad nenusidažytumėte rankų, užsimaukite pirštines ir teptuku kaip galima tolygiau tepkite šią masę ant plaukų – nuo šaknų iki pat galiukų, sruoga po sruogos. Veikti reikia greitai, kol masė neatšalo. Jeigu plaukai ilgi, indelį su dažais įstatykite į karšto vandens vonelę ir neleiskite atvėsti masei. Norint nudažyti plaukų galiukus, košelės likučius reikia atskiesti karštu vandeniu ir suvilgyti šiuo mišiniu plaukus. Sukelkite juos į viršų, susekite segtuku, apvyniokite galvą maistine plėvele ir medvilniniu rankšluosčiu, kad išsaugotumėte šilumą.
Trūkūmai:
 Po cheminio plaukų dažymo dažai iš chna ir basmos „elgiasi“ neprognozuojamai, todėl reikės palaukti, kol dažyti plaukai nuaugs. Tas pats galioja ir cheminio sušukavimo atveju.
Plaukų dažai iš chna ir basmos laikosi kelis mėnesius, tačiau po truputį gali įgyti raudoną arba mėlyną-violetinį atspavį, tad norint išsaugoti reikiamą spalvą, plaukus būtina periodiškai dažyti.
 
Laikini dažai
Šie dažai lengvai nusiplauna – spalva išsaugoma tik iki 6-8 galvos trinkimų šampūnu. Jie negali pašviesinti plaukų ir yra netinkami žilų plaukų dažymui.Laikinus dažus lengva atpažinti – juos sudaro tik vienas komponentas, kuris jau yra paruoštas naudojimui. Šiuos dažus iš karto galima naudoti, nereikia ruošti jokio mišinio.
Kaip jie veikia:
Laikini plaukų dažai dar vadinami tiesiogiai veikiančiais dažais. Spalvos pigmentai tirpsta vandenyje ir iškart prisitvirtina prie plauko paviršiaus – viršutiniųjų plauko sluoksnių.

Jei Jūsų plaukai nualinti ar pažeisti – dažykite ypač atsargiai. Dalis spalvos pigmentų gali prasiskverbti į plauko vidų, jei jo paviršius pažeistas. Tuomet spalvą bus sudėtingiau pašalinti, ji išliks ilgiau. 



Purškiami plaukų dažai.

Šio būdo privalumas,kad juos patogu naudoti,tačiau rasti kokybiškus rasti sunku. Kartais jie plaukų net nenudažo.O jei pavyksta atrasti tuos,kurie patenkintu jūsų norus gali būti nekokybiškas,nes plaukai gali sulipti ir tapti sunkūs,bet vis dėl to jie nusiplauna po vieno karto. Tad šie dažai labiausiai tinka vakrėliams,karnavalams,šventėms.
 

Plaukų putos 

Atsiliepimų apie dažomąsias putas yra labai įvairiapusiškų. Nes atradus nekokybiškus plaukų spava gali gautis per ryški,gali dažyti rūbus,patalynę bei išlikti neilgai,o to juk nesinorėtų,nes kaina tikrai didelė.Tačiau jei jums pasisektų atrasti kokybiškas putas jūs tikrai nenusivilsite: dažai labai gražiai padengs plaukus,spalva bus tokia,kokios ir norėjote bei plaukai taps švelnūs.Rekomenduojama rinktis šviesesnius dažus nei norite,nes jie dažo teamsiau nei parodyta. Bei kvapas gali erzinti uoslę.Dauguma jums siūlo naudoti Schwarzkopf.

Štai video kaip taisyklingai juos nusidažyti:
http://www.loreal-paris.lt/video/plauku-dazu-%E2%80%93-putu-naudojimas
 

Įvairūs natūralūs mišiniai arbatos bei kava.

Tai vienas iš pigiųjų būdų paryškinti plaukus.Tai yra naturalu bei jūsų plaukai gali būti pamaitnti įvariomis medžiagomis. Nevardnsiu receptų,nes vardnčiau pilną sarašą. Dabar visko galite atrasti internete arba ekperimentuoti pačios. Tik galite likti nežinoje, ar plaukų spalva nusiplaus ir duos norimą rezultatą.
Štai keletas receptų:
http://www.5braskes.lt/teodora/6-naturalus-budai-dazyti-plaukus.d?id=51331209
 
 
 
Tikiuosi,jog buvo naudinga. Informacijos ieškojau internete,tad nepykit jeigu kas nors ne taip. Lbai norėčiau sulaukti komentarų. Juk jie motyvuoja rašyti toliau bei tobulėti!


Eglė.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą