2013 m. vasario 11 d., pirmadienis

Užgavėnėms artėjant...

Turbūt dauguma mėgsta užgavėnes. Vieni dėl linksmybių, kiti -dėl galimybės persirengti žydukais,o treti dėl galimybės prsivalgyti blynų :) Tad aš noriu pasidalinti pačių skaniausių blynų receptais.



 Mieliniai blynai

Ingredientai:

400 gramų kvietinių miltų,
0.5 litro pieno,
2 kiaušiniai,

40 gramų sviesto,
0.5 šaukšto druskos
0.5 šaukštelio cukraus,
15 gramų mielių,
Truputį aliejaus

Gaminimas:

Truputį pakaitinama 250 g pieno, jame išleidžiamos mielės, kurios po to sumaišomos su miltais. Užmaišyta tešla palaikoma šiltai. Į pradedančią kilti tešlą supilamas su tryniais sumaišytas pienas, tirpintas sviestas, suberiama druska ir cukrus. Viskas gerai sumaišoma. Tešla dar kartą turi pakilti. Prieš kepant į tešlą sudedami smarkiai išplakti baltymai. Blynai kepami gerai įkaitintoje, aliejumi išteptoje keptuvėje.


 Čirviniai blynai

Ingredientai:

200 g sviesto
165 g cukraus

4 kiaušinių
7 g vanilinio cukraus
350 g miltų
200 ml mineralinio gazuoto vandens

Gaminimas:

Ištirpiname sviestą ir įmaišome cukrų. Į pravėsusią sviesto masę įmušame kiaušinius, suberiame vanilinį cukrų ir išplakame. Supilame vandenį, išmaišome.
Paskutinius į tešlą įmaišome miltus.
Įkaitiname čirvinę keptuvę, patepame sviestu ir kepame iš tešlos blynus.


 Blynai su ricota
    • 250 g ricotta (arba gerai pertrintos varškės)
    • 150 ml pieno (grietinės)
    • 4 kiaušinių
    • 2-3 v.š. cukraus
    • 200 g miltų
    • 1 a.š. kepimo miltelių
    • žiupsnelio druskos
    • ≈ 50 g aliejaus kepimui
 Gaminimas:

Viename dubenyje gerai išmaišome rikotą (arba kelis kartus labai gerai pertrintą riebesnę varškę), pieną (naudojau grietinę) ir kiaušinių trynius. Kitame dubenyje sumaišome sijotus miltus, kepimo miltelius, žiupsnelį druskos ir supilame į varškės-trynių masę. Išmaišome tirštą tešlą.
Atskirai su žiupsneliu druskos šiek tiek suplakame kiaušinių baltymus. Po truputį pilame cukrų ir išplakame iki standžių putų. Iš pradžių į tirštąją tešlą įdedame 3 v.š. išplaktų baltymų, išmaišome. Paskui supilame visas likusias baltymų putas ir atsargiai išmaišome. Tešla išeina puri.
 Įkaitintą keptuvę patepame aliejumi ir leidžiame po šaukštą tešlos. Kaitra turėtų būt vidutinė ar truputį mažesnė.  Kepame, kol iš abiejų pusių gražiai iškeps. Patiekiame su šviežiomis uogomis, jogurtu, medumi, grietine, uogiene arba sirupu. Skanaus :)

 Šokoladiniai blynai

 Ingridentai:
    Šokoladiniai blyneliai
  • 150 g miltų
  • 2 v.š. karčiosios kakavos
  • 3 v.š. miltelinio cukraus
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos
  • 40 g (6 v.š.) juodojo šokolado (tarkuoto)
  • 250 ml pieno
  • 2 kiaušinių
  • 2 v.š. tirpinto sviesto
  • aliejaus kepimui
 Gaminimas:

Dideliame dubenyje sumaišome sijotus miltus, kakavą, kepimo miltelius, druską, miltelinį cukrų ir smulkiai tarkuotą juodąjį šokoladą. Supilame pieną, išplaktus kiaušinių trynius ir tirpintą (atvėsintą) sviestą, viską labai gerai išmaišome. Paliekame pusvalandžiui pastovėti (dedame į šaldytuvą). Baltymus išplakame iki standžių putų ir atsargiai įmaišome į tešlą.
Blynus kepame įkaitintame kokosų (ar kitokiame neintensyvaus skonio) aliejuje ant nedidelės kaitros. Patiekiame su vyšnių ar tirpinto šokolado padažu. Skanaus :)


 Aš tikiausiai gaminsiu savo mėgstamiausius čirvinius bei pabandysiu šokoladinę alternatyvą :)
 O jūs?


Receptų šaltiniai:

mamosreceptai.lt
 dalia.clanteam.com/


Eglė.
  


1 komentaras: