Mieliniai blynai
Ingredientai:
400 gramų kvietinių miltų,0.5 litro pieno,
2 kiaušiniai,
40 gramų sviesto,
0.5 šaukšto druskos
0.5 šaukštelio cukraus,
15 gramų mielių,
Truputį aliejaus
Gaminimas:
Truputį pakaitinama 250 g pieno, jame išleidžiamos mielės, kurios po to sumaišomos su miltais. Užmaišyta tešla palaikoma šiltai. Į pradedančią kilti tešlą supilamas su tryniais sumaišytas pienas, tirpintas sviestas, suberiama druska ir cukrus. Viskas gerai sumaišoma. Tešla dar kartą turi pakilti. Prieš kepant į tešlą sudedami smarkiai išplakti baltymai. Blynai kepami gerai įkaitintoje, aliejumi išteptoje keptuvėje.Čirviniai blynai
Ingredientai:
200 g sviesto165 g cukraus
4 kiaušinių
7 g vanilinio cukraus
350 g miltų
200 ml mineralinio gazuoto vandens
Gaminimas:
Ištirpiname sviestą ir įmaišome cukrų. Į pravėsusią sviesto masę įmušame kiaušinius, suberiame vanilinį cukrų ir išplakame. Supilame vandenį, išmaišome.Paskutinius į tešlą įmaišome miltus.
Įkaitiname čirvinę keptuvę, patepame sviestu ir kepame iš tešlos blynus.
Blynai su ricota
-
150 ml pieno (grietinės)
-
4 kiaušinių
-
2-3 v.š. cukraus
-
200 g miltų
-
1 a.š. kepimo miltelių
-
žiupsnelio druskos
-
≈ 50 g aliejaus kepimui
Gaminimas:
Viename dubenyje gerai išmaišome rikotą
(arba kelis kartus labai gerai pertrintą riebesnę varškę), pieną
(naudojau grietinę) ir kiaušinių trynius. Kitame dubenyje sumaišome
sijotus miltus, kepimo miltelius, žiupsnelį druskos ir supilame į
varškės-trynių masę. Išmaišome tirštą tešlą.
Atskirai su žiupsneliu druskos šiek
tiek suplakame kiaušinių baltymus. Po truputį pilame cukrų ir išplakame
iki standžių putų. Iš pradžių į tirštąją tešlą įdedame 3 v.š. išplaktų
baltymų, išmaišome. Paskui supilame visas likusias baltymų putas ir
atsargiai išmaišome. Tešla išeina puri.
Įkaitintą keptuvę patepame aliejumi ir leidžiame po šaukštą tešlos. Kaitra turėtų būt vidutinė ar truputį mažesnė.
Kepame, kol iš abiejų pusių gražiai iškeps. Patiekiame su
šviežiomis uogomis, jogurtu, medumi, grietine, uogiene arba sirupu.
Skanaus :)
Šokoladiniai blynai
Ingridentai:
- 150 g miltų
- 2 v.š. karčiosios kakavos
- 3 v.š. miltelinio cukraus
- 1 a.š. kepimo miltelių
- žiupsnelio druskos
- 40 g (6 v.š.) juodojo šokolado (tarkuoto)
- 250 ml pieno
- 2 kiaušinių
- 2 v.š. tirpinto sviesto
- aliejaus kepimui
Gaminimas:
Dideliame dubenyje sumaišome sijotus
miltus, kakavą, kepimo miltelius, druską, miltelinį cukrų ir smulkiai
tarkuotą juodąjį šokoladą. Supilame pieną, išplaktus kiaušinių
trynius ir tirpintą (atvėsintą) sviestą, viską labai gerai išmaišome.
Paliekame pusvalandžiui pastovėti (dedame į šaldytuvą). Baltymus
išplakame iki standžių putų ir atsargiai įmaišome į tešlą.
Blynus kepame įkaitintame kokosų (ar
kitokiame neintensyvaus skonio) aliejuje ant nedidelės kaitros.
Patiekiame su vyšnių ar tirpinto šokolado padažu. Skanaus :)
Aš tikiausiai gaminsiu savo mėgstamiausius čirvinius bei pabandysiu šokoladinę alternatyvą :)
O jūs?
Receptų šaltiniai:
mamosreceptai.lt
dalia.clanteam.com/
Eglė.
Noriu valgyt :D
AtsakytiPanaikinti